Knipövningar för män

Även män har stor behållning av att göra knipövningar regelbundet.

Starka bäckenbottenmuskler:

  • Förebygger inkontinensbesvär
  • Ger ett bättre sexliv

Bäckenbottenmuskulaturen kallas också för kärleksmuskeln för den har stor betydelse för sexlivet, både för kvinna och man.

Knip förebygger inkontinens

Över 100 000 män i Sverige lider av urininkontinens. Tänk på att även om du inte har något problem än så är det bra att knipa i förebyggande syfte för att slippa problem med urininkontinens.

Knipövningar för män påminner en hel del om knipövningar för kvinnor. Gå tillväga på följande sätt:

Enklast är det att börja liggande på rygg med uppdragna knän.
Knip ihop slutmuskeln runt ändtarmen, därefter kniper du framåt runt urinröret, som om du skulle knipa av urinstrålen. (knip/lyft muskulaturen uppåt och inåt).
Knip på detta sätt i 5 sek och vila lika länge. Upprepa 5-10 gånger. (Ta det försiktigt i början så att du inte får träningsvärk).
När du lärt dig att hålla knipet i 5 sekunder kan du avancera genom att hålla knipet längre stunder – upp till 60 sekunder.
När du klarar att knipa en hel minut så kan du gå vidare genom att få motstånd från magen. Passa på att knipa samtidigt som du går, hostar, gör sit-ups, hoppar, lyfter. Försök att göra det till en rutin att knipa minst en gång per dag så får du starkare muskler i bäckenbotten. För att komma ihåg knipövningarna så kan det vara bra att göra det samtidigt som någon annan daglig rutin, t ex vid tandborstning. När du hittat rätt muskler så kan du träna även sittandes eller ståendes.

Stärkande övningar bra för erektionen

ErektionAtt knipa med hela paketet, lyfter och stärker musklerna samt ökar blodgenomströmningen. Det kan göras liggande, stående eller sittande, två gånger per dag.

En professor vid Bristols universitet testade metoden på män med ED (Erectile dysfunction) och fick samma resultat som med Viagra.

Efter 6 månader hade:
40 % fått full förmåga till erektion
34 % fick märkbar förbättring
24 % märkte ingen större skillnad

Bonustips
En stark bäckenbottenmuskulatur gynnar sexlivet positiv. Lär dig vicka med penis för att gynna blodcirkulationen och erektionen. Du har också lättare att kontrollera utlösningen.

Öva upp snabbheten genom att knipa snabbt många gånger i rad.
Få styrkan i musklerna genom att knipa så hårt du kan. Upprepa några gånger.
Öva upp uthålligheten i musklerna genom att hålla knipet lite längre, ca 30 sek
Produkttips
Vill du ha en mer kraftfull erektion för stunden kan du använda potenspump och potensring som kan ge god hjälp.